De vreemdeling in uw poorten

dinsdag 22 oktober 20:00 uur – Tweede thema-avond De vreemdeling in uw poorten De richtlijn voor de omgang van Israël met ‘de zwerver die te gast is’ is door de kerk overgenomen. Maar wat, als er niet te tellen zoveel gasten van buiten komen, die bovendien niet verder trekken maar blijven? Ook in de kerk lopen de de reacties daarop stevig uiteen. Vrijwel niemand wil of kan een ander in de goot laten liggen. Er ontstaat een spagaat zodra je gedwongen wordt na te denken over groepen van mensen die je nog nooit hebt gezien.

Op de eerste dinsdagavond 24 september rond het thema  Geluk zoeken lag de nadruk op de persoonlijke motivatie voor en beleving van het geven van hulp.

De volgende avond is op dinsdag 22 oktober om 20:00 uur in de Muiderkerk. Het zal dan gaan over die abstractere kant van opvang van ongedocumenteerden. Wat is het beleid van ons stadsbestuur? Waarop richt zich de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken? Moet je als christenen niet min of meer ad hoc inspringen waar er nood is ?

beeld: 'Hey look, a foreigner!' Jo Schofield 2007, Australië