Leeskring op Zeeburgereiland

Thuis bij mw Riet Buisman, lid van de Muiderkerk, gaan we in gesprek over het boek “Raak de wonden aan – over niet zien en toch geloven” van de Tsechische denker Tomas Halik. Hij schrijft: “Wie de pijn in de wereld niet serieus neemt, kan God niet belijden”. Geen pleidooi dus voor een happy-clappy spiritualiteit of voor een interessant cultuur-geloof. Wel voor het aanraken van wonden, zoals Thomas – de leerling van Jezus – deed. Twijfelde Thomas? Of schuwde hij makkelijke en daardoor ongeloofwaardige praatjes over opstanding en nieuw leven? Kern van het boek is, dat geloof ten diepste pas gaat leven voor wie ook weet heeft van eigen en elkaars pijn en kwetsbaarheid.

Het boek is niet eenvoudig, theologisch ook graaft het diep, de gesprekken kunnen persoonlijk worden, maar humor zal niet ontbreken! Deelnemers die een uitdaging aan kunnen zijn van harte welkom!

We beginnen met drie maandagmiddagen: 14 oktober, 11 november en 9 december van 13.30-15.30 uur. Als het maar even kan hebben de deelnemers het boek van te voren grotendeels gelezen.

Na opgave krijgt u het adres van mw Buisman. We hopen dat er uit de breedte van de protestantse kerk Oost deelnemers komen, plus bewoners van Zeeburgereiland die op deze manier kennis kunnen maken met wat mensen van onze gemeente.

Aanschaffen of lenen: Tomas Halik, Raak de wonden aan. Uitgeverij Kok Boekencentrum, 2018

Ook zal ik voor kopieën zorgen van te bespreken gedeelten.

Opgave via predikant@muiderkerk.nl of 06 10325127.