Rondetafelgesprek Armoede

donderdag 21 november 14:00-15:30 uur – Rondetafelgesprek Armoede – Maak het verschil voor mensen met geldzorgen!

Schulden, armoede, we zien het overal om ons heen. Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft te maken met (dreigende) financiële problemen.

Ruim 24% van de Amsterdamse huishoudens heeft gedurende 4 jaar een (te) laag inkomen. Bron: Armoedemonitor 2015, verschenen in september 2016

Gemeenten bieden niet altijd laagdrempelige, ruimhartige toegang tot de schuldhulpverlening. Bron: Rapport ‘Een open deur?’ van de nationale ombudsman januari 2018

Armoede is een groeiend en hardnekkig probleem in Amsterdam. Bijna iedereen kent wel periodes waarin hij/zij financieel krap zit. Wij pretenderen dan ook niet dat wij dit probleem op kunnen lossen. Wat wij wel kunnen is samen met ervaringsdeskundigen verbeteringen bedenken en daarover in gesprek gaan met beleidsmakers van het stadsdeel Oost.

Bent u een ervaringsdeskundige, doordat u zelf in armoede leeft, of doordat u mensen kent die met deze problematiek te maken hebben, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan het rondetafelgesprek met Jungle Amsterdam, in samenwerking met het Diaconaal Centrum en de kerken in Amsterdam Oost.

Uw kennis en ervaringen zijn het begin van een oplossing. Misschien zit u op dit moment krap bij kas, of hebt u in het verleden in uw omgeving te maken gehad met armoede. Veel mensen in armoede schamen zich, waardoor de armoede verborgen blijft en hulp uitblijft. Laten we onze ogen open houden, en helpen waar kan. Bijvoorbeeld samen met de Jungle Amsterdam meepraten en mee te denken.

We verheugen ons erop u te zien op donderdag 21 november. Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:
Gianni da Costa – Diaconaal Opbouwwerker Amsterdam Oost
M. 06 13966423 E. g.dacosta@diaconie.org

Datum: donderdag 21 november 2019
Locatie: Muiderkerk
Tijd: 13:30 inloop, 14:00-15:30 gesprek.