Verbindingskerst

Er zijn nog plaatsen!
Het wordt een bijzondere middag in de Muiderkerk. Op vrijdagmiddag 20 december hopen we zo´n 160 gasten te ontvangen. Ongeveer 70 komen uit kringen van het Vrouwennetwerk in Amsterdam Oost, vooral moslima´s. We rekenen ook op ongeveer 70 vrouwen en mannen van de kerken in Amsterdam Oost. En dan komen er nog ambtenaren en politiemensen om deze middag mee te maken. Iedereen woont of werkt in Oost (of hoort bij de PKAO) en wil bijdragen aan goede relaties tussen mensen van verschillende etnische en religieuze achtergrond. Daar draait het om, deze middag.Ontmoetingen. Vrede op aarde in Oost! 

Een traditionele kerstviering zal het niet worden, daarvoor hebben we in Oost onze kerstdiensten. Wel zingen we kerstliederen, we horen uit de bijbel over de geboorte van Jezus en uit de Koran over de geboorte van Isa. Aan tafel, onder leiding van een gespreksleider, voeren we in gemengde groepen dialoog-gesprekken om elkaar beter te leren kennen. En tot slot eten we van de maaltijd die Marokkaanse buurtgenotes bereid hebben.

De toegang is gratis, het Stadsdeel subsidieert de bijeenkomst omdat het om verbinding draait, goede relaties in Oost, tegen de achtergrond van kerst. Het toelatingsbeleid is nogal strikt, het moet echt een bijeenkomst worden van mensen die mee willen doen aan de onderlinge ontmoeting, die de ander willen leren kennen. Dus: opgave is noodzakelijk, en als je onverhoopt niet komt, meld je dan af. 

Tussen 14-15 uur is de inloop; om 15.00 uur start het programma. Greteke de Vries is de dagvoorzitter. Om 18.00 uur is de middag afgelopen. Wie tijd heeft wil hopelijk blijven om te zien of hulp nodig is, bij het afruimen en de afwas.  We gebruiken geen wegwerp-servies en bestek.

Opgave graag bij Willemien Kuitenbrouwer: 06 49616872 of ds Greteke de Vries: 06 103 25 127, predikant @muiderkerk.nl